Muutamalla sanalla

Olen 28-vuotias nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja, yrittäjä ja tradenomiopiskelija Salosta. Intohimonani on vaikuttaminen, yrittäminen ja pelaaminen.

 

Hieman kattavammin

Syntynyt 13.11.1987 Petäjävedellä Keski-Suomessa. Alakoulusta ylioppilaaksi samalla paikkakunnalla ja 2006-2008 opiskelin Etelä-Pohjanmaan Opistolla nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi. Valitettavasti armeija pyrähdykseni jäi lyhyeksi Keuruun pioneerikomppaniassa huonon sisäilman ja astma/allergia yhdistelmän takia. Sain vuotta myöhemmin vapautuksen palveluksesta lääkärin esityksestä. Tässä välissä olin onnistunut työllistämään itseni Tammelan kunnan palvelukseen nuoriso-ohjaajan sijaisena. Myöhemmin, toisen sijaisuuden osana puolet työajasta omistettuna Mustialan ammattioppilaitoksen vapaa-ajanohjaajana.

Somerolle mutkitellen

2010 keväällä sain vakinaisen työpaikan Someron kaupungin nuorisotoimessa nuorisotyöntekijänä. Toimintaa sain kehittää hyvin vapaasti työparien vaihtuessa. Järjestin Someron nuorisolle oman lan-tapahtuman JukoLanin, nuorten illat saivat uutta puhtia ja muotoa toiminnan ja luottamuksen kautta sekä kouluyhteistyön kasvattaminen erityisesti Joensuun ja Kirkonkylän alakoulujen kanssa. Toimin tiiviissä yhteistyössä erityisesti Joensuun koulun erityisen tuen luokkien. Etsivän nuorisotyön tullessa kunnille pakolliseksi toimin tässä roolissa vajaan puolivuotta ennen varsinaisen etsivän nuorisotyöntekijän aloittamista.

Yrittäjyyden kipinää

Olen toiminut vuodesta 2009 asti sivutoimisena taikurina. Tämä sytytti pienen kipinän yrittäjyyttä kohtaan toiminimen perustamisella. Vasta vuonna 2013 tämä kipinä syttyi kunnolla palamaan; toiminimi muuttui Reima Luoma:sta AvatarPelit AP:ksi. AvatarPelien puitteissa myin ja järjestin keräilykortti- pöytärooli- ja lautapeli tapahtumia ja tuotteita. Toiminta laajeni pizzerian nurkissa järjestetyistä Facebook kutsutapahtumista omiin toimitiloihin Someron keskustaan. Pian tarvittiinkin lisää pöytiä ja tuoleja asiakaskunnan kasvaessa. Toiminta oli tauolla noin kuukauden viettäessäni tuon ajan Yhdysvalloissa Bostonin alueella lomaillessa ja tutkimassa paikallista yrityskulttuuria AvatarPelien alalta. Ilokseni huomasin, että olen paljon tehnyt samalla tavalla, mutta pienemmässä skaalassa. Toimintaa kasvatettiin edelleen loman jälkeen ja otettiin isompaa riskiä laajemmalla valikoimalla ja suuremmin varastoilla. Valitettavasti tämä ei lopulta kannattanut ja loppuvuodesta 2013 jouduin laittamaan lappua luukulle. AvatarPelit päätyi pöytälaatikkoon odottamaan uutta tulemistaan. 😉

Lisää oppia

Olin päättänyt 2013 keväällä jo, että haen korkeakouluun opiskelemaan ja silmät tähystivät tietoliikenne ja 3D-mallintamisen ja animaation pariin. Nämä suunnitelmat kuitenkin saivat odottaa vielä vuoden AvatarPelien viedessä kaiken huomion ja ajan päivätyön rinnalla. Keväällä 2014 lopulta hakeuduin tietoisesti Turun ammattikorkeakoulun Salon yksikköön opiskelemaan liiketaloutta. Halusin oppia lisää yrittäjyydestä ja löytää keinoja luoda AvatarPeleille uutta tulemista. Samalla voin kehittää muitakin mielenkiinnon kohteita; 3D-mallintamista, visuaalista grafiikka ja videoiden tuottamista. Salon yksikön viehätys oli ensisijaisesti sen sijainnissa ja toissijaisesti sen tarjoamassa opiskelumuodossa, BisnesAkatemiassa.

BisnesAkatemia

Tulossa…

 

Jaa kirjoitus