Back to BA

with No Comments

Back to Business Academy. Year 3. Kapteenin logi.

Ensimmäistä kertaa tässä blogissa kerron BisnesAkatemiasta. Alkuun lyhyt katsaus mistä akatemiasta on kyse.

Turun ammattikorkeakoulun BisnesAkatemia tarjoaa erillaisen oppimispolun liiketaloudesta kiinnostuneille tuleville tradenomeille. Meillä ei istuta luennoilla ja tenteissä. Me opitaan käytännössä. Oikeasti. Meillä tehdään projekteja ja bisnestä eri yritysten kanssa yhdessä ja luodaan omia valmiuksia yrittäjyyteen ja yrittämiseen. Teoriaa ei olla hyljätty ja unohdettu vaan sitä hankitaan henkilökohtaisilla lukusuunnitelmien avulla kirjoista lukemalla. Teoriaa ja käytännön tarpeita yhdistellään treenaamalla osuuskuntien sisällä ja välillä. Kyllä, meillä on omat osuuskunnat joiden kautta bisnes pyörii. Opiskelijat pitävät tuntikirjanpitoa ja sitä mukaan kuin 27t karkeasti tulee täyteen on tienattu yksi opintopiste eli 210op tutkinto vaatii karkeasti 5670 tuntia töitä. Joku sanoi että kun harjoittelee yhtä asiaa 10 000 tuntia niin tulee mestariksi. Tuohon päälle maisterin tutkinto niin aika lähellä ollaan. Pätevää porukkaa pääsääntöisesti ja ahkeraa.

Kaksi viikkoa ehtinyt jo vilahtaa ja paljon on tuntejakin kertynyt huomaamatta. Tällä erää omalla lautasella on kolme isoa piirakka palaa eli Happening, tutoriaalit ja opinnäytetyö. Häppening on aloittava start-up, jota aluksi konsultoin ja lopulta päädyin heidän talousvastaavaksi. Tämän puitteissa on viimeisen kahden viikon aikana väännetty useaan otteeseen tulos- ja rahoitusbudjettia ja työsopimusasioita sekä tilitoimistopalveluiden ulkoistusta. Lukemistakin tähän on löytynyt syventämään osaamista eli Juha Siikavuon kirjoittama Talous Haltuun Pk-yrityksessä, 2016. Voin lämpimästi suositella tätä kirjaa kenelle tahansa, joka haluaa käytännön läheisiä esimerkkejä ja oppia taloushallinnon kiemuroista.

Toinen siivu piirakkaa on oma yritysideani tutoriaalit, jonka ideoinnin aloitin vuosi sitten kaverin kanssa. Kesällä kaveri tiputtautui pois kun sai tarjouksen, josta kenenkään täysijärkisen ei voisi kuvitella kieltäytyvän. Nyt on sitten tuumailtu jatkanko tätä projektia ja lopputulemana muotoilen palvelua uudestaan ja kohdistan tarkemmin yhdelle segmentille työmäärän sovittamiseksi alkuun. Projekti siis jatkuu. Tästä tarvitsee luvata oma blogikirjoitus ensi viikon puolelle, jossa avaan lähtökohtaa ja aikataulua paremmin.

Kolmatta siivua eli opinnäytetyötä avaan enemmän myös kokonaan omassa blogikirjoituksessa kun kaikki asiat ovat ensin sovittuja ja valmiita avattavaksi. Tämä toteutuessaan on todella huikea mahdollisuus kehittää jotain hienoa ja itseäkin lisää valmentajana ja konsulttina. 😉

Jaa kirjoitus

Leave a Reply