Raamattu antaa arvopohjan – ei lakeja

with No Comments

Tänään tuli luettua Päivi Räsäsen ja hänen miehensä uusimmasta edesottamuksesta suomalaisten kristillisten arvojen edistämiseksi. Odotan edelleen Eroakirkosta-sivuston loppusummaa kirkolle tästäkin tapauksesta. Räsäset ottivat vahvasti kantaa tasa-arvoiseen avioliittolakiin kirjoittamassaan kirjassa “Mistä on kysymys? Avioliitto“. Räsäset jatkavat vanhoillisen kristillisen blokin arvojen esiintuomista. Valitettavasti näkökulma perustuu Raamattuun. Homous on synti ja se, että tykkää toisesta, ei ole heidän mielestään avioliiton perusta. Onneksi tältä arvopohjalta ei säädetä lakeja. Pian meillä kivitettäisiin synnintekijät. Räsäset ovat yhdessä asiassa tosin oikeassa kirjassaan: avioliiton perusta ei ole siinä, että tykkää toisesta. Avioliitto käsittääkseni on historiallisesti ollut kaikkea muuta kuin rakkauden ja tykkäämisen jatke. Se on sopimus kahden ihmisen välillä; historiallisesti myös sukujen ja kuningaskuntien välillä. Ympäri maailmaa avioliitto on edelleen suomalaiselta arvopohjalta häpeällisesti katsottuna tapa päästä tyttäristä elätettävinä eroon esimerkiksi Intiassa. Nykyaikainen avioliitto Suomessa on edelleen juridisesti katsottuna kahden henkilön välinen sopimus, mutta arvollisesti se pohjaa rakkauteen pääsääntöisesti.

Hassua sinällään, että Räsänen on entisenä sisäministerinä ollut huolestunut Suomen turvallisuudesta ja radikaalin islamin ja terrorismin mahdollisuudesta omien rajojemme sisäpuolella. Onko Räsäset Raamatun sokeudessa ummistanut silmänsä sille mahdollisuudelle, että heidän näkemyksensä ruokkii radikaalia kristinuskoa ja islamilaisten maiden tapaan uskontopohjaista lainsäädäntöä? Raamattu on pelottava pohja lainsäädännölle. Raamatulla on kristillisesti katsottuna kuitenkin hyvä arvopohja lähimmäisen rakkaudessa, joka uskoakseni oli pääpointti Uudessa Testamentissa. Vanhaan Testamenttiin pohjaaminen on kuin käyttäisi nykypäivänä Commondore64:sta, koska se on aina ollut hyvä. Toisaalta kourassa piipittää nykyaikainen älypuhelin. Tekopyhää?

Jaa kirjoitus

Leave a Reply